Zingen

 1. Is zingen mainstream geworden?

  This Post Has 3 Comments

  1. Pieter Reeders ('18)

   Ha die Thomas
   Ik heb je comment even uitgebreid doorgenomen en kom tot de conclusie dat ik het helaas niet met je eens ben. Om je argument goed te kunnen weerleggen wilde ik je antwoord in een aantal delen opsplitsen.

   1. Je stelt dat zingen niet mainstream is geworden. Het feit dat er tegenwoordig ontzettend veel mensen zingen ontkracht jou argument. Vroeger zongen er simpelweg minder mensen en was het dus niet mainstream. Tegenwoordig kun je zo op een willekeurige app een liedje afspelen. De schijnbaar eindeloze content die geconsumeerd kan worden doet mijn stelling leven.

   2. Als gekeken word naar de structuur van een galjoen, een 16e eeuws zeilschip, ziet men duidelijk de sporen van zijn voorganger de kraak. Wat de kraak onderscheidend maakte van het galjoen is de zeer hoge en gekromde vooropbouw, het voorkasteel die werd vervangen door een lage, smalle en ver naar voren uitstekende boeg waarachter een loodrechte voorkant van de eigenlijke romp oprees. Deze verandering is het begin van het mainstream worden van zingen. Duidelijk is namelijk dat artiesten zoals Katy Perry en andere new age pop stars in hun liedjes het galjoen als ruggengraat zien. Een sterke boeg die waar die inleverde op snelheid presteerde op de gebieden van opslag en stevigheid. Het is niet voor niets dat het tot de dag van vandaag gebruikelijk is om van ‘het bezoeken van het galjoen’ te spreken als men op de waddeneilanden naar de WC gaat.

   vcf

  2. Bram Wesseling ('18)

   Ha Piet!

   Leuk stukje. Ik denk dat ik het toch met Thomas Geleijnse eens ben. Er zitten te veel spel- en formuleringsfouten in jouw tekst. Thomas doet dit beter.

  Leave a Reply